Snelle levering!
100% tevredenheidsgarantie!
Volledig plasticvrij!
Review Logo4,9/5 @ Google reviews
Webwinkelkeur.nl
0

TIJDELIJK GEEN VERZENDINGEN!

Snelle levering!
100% tevredenheidsgarantie!
Volledig plasticvrij!

TIJDELIJK GEEN VERZENDINGEN!

Palmolie

Wat is palmolie?

 

Het is een van de meest gebruikte oliën ter wereld. Palmolie is olie uit de palmvrucht. Het is een goedkoop middeltje dat in talloze voedsel- en cosmeticaproducten zit. Het is een belangrijke grondstof die structuur geeft aan allerlei producten. Van shampoo en make-up tot aan boter en koekjes. Ongeveer 85% van de wereldwijde palmolie komt vanuit Maleisië en Indonesië. Na China is Europa de grootste palmolie importeur. 5730 miljoen ton per jaar komt per boot naar Europa. In 2015 kwam er 3 miljard liter palmolie Rotterdam binnen. Dat zijn zo’n 10 miljoen badkuipen vol met palmolie.

Wat is het probleem?

 

Palmolie is van zichzelf niet slecht, maar de productie daarentegen wel. De oliepalm gedijt het best in een tropisch klimaat. Grote bedrijven hebben enorme plantages in tropische landen om de palmolie te produceren. Voor die plantages kappen ze onvoorstelbaar veel tropisch regenwoud met alle gevolgen van dien.

Gevaar voor mens & dier:

 

Door de ontbossing en drooglegging van veengronden ontstaan licht ontvlambare gebieden. Hierdoor staat o.a. Indonesië elk jaar letterlijk in vuur en vlam. Door de bosbranden komt er erg veel CO2 vrij, waardoor het klimaat nóg sneller verandert.

De rook die vrij komt veroorzaakt ernstige gezondheidsproblemen bij honderdduizenden mensen. Omdat de plantages vaak in bezit zijn van grote internationale bedrijven, is er weinig werk te vinden voor de lokale bevolking. Het werk dat er is, is enorm zwaar. Daarbij zijn de omstandigheden en lonen erg slecht. De mensen moeten werken met bestrijdingsmiddelen, vaak zonder bescherming. Ook is er regelmatig sprake van kinderarbeid.

De orang-oetang, Sumatraanse olifant, Sumatraanse tijger, Maleise tijger, neusaap, en zo kunnen we nog wel even door gaan. Allemaal worden ze met uitsterven bedreigd door de ontbossing. We hebben ondertussen al een hele lijst dieren, die helaas steeds langer word.

Het leefgebied van deze prachtige dieren word steeds kleiner. Door het verliezen van leefruimte en het gebrek aan voedsel komen de dieren vaker in contact met mensen.  Baby orang-oetans worden regelmatig weggehaald en verkocht als huisdier. De moeder word dan bijna altijd gedood.

 

En dit allemaal voor de palmolie. Daarom zijn wij er fel op tegen. Wij willen niet de oorzaak zijn van beelden waarop orang-oetans hun leefgebied ontvluchten of enorme stukken bos die uit de longen van de aarde gekapt worden.

Bij de productie van onze shampoobars gebruiken wij daarom GEEN palmolie.

 

Help jij ons mee? Samen stoppen we de vernietiging van het regenwoud en beschermen we de prachtige flora en fauna die er voorkomen. Wij geloven dat elk beetje helpt. Daarom ons motto: maak het verschil!

 

 

 

 

Informatie o.a. van Greenpeace, WWF & Milieudefensie.

 

Vragen? Stuur ons gerust een bericht!

Whatsapp ons!

Wij reageren snel ;)

0407201715

Social media

Stuur ons een DM

4,9/5Review LogoWij scoren een 4,9/5 op Google reviews
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »